Με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο συναντήθηκε την Πέμπτη ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαγκαδά και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Αστέριος Σισκούδης, στα πλαίσια σειράς επαφών που πραγματοποίησε ο Γεν. Γραμματέας με εκπροσώπους των Δήμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σιμόπουλος ανακοίνωσε την κατασκευή 2ου Γυμνασίου στον Δήμο Λαγκαδά και συγκεκριμένα στην περιοχή που σήμερα λειτουργούν οι μονάδες του ΕΠΑΛ και του Γενικού Λυκείου Λαγκαδά, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα με το τέλος του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για ένα έργο ήδη ενταγμένο από τον Δήμο Λαγκαδά μέσω προγράμματος ΣΔΙΤ, του οποίου η υλοποίηση παράμενε για πολλά χρόνια στα χαρτιά.

Ο κ. Αντιδήμαρχος ζήτησε επίσης την παρέμβαση του κ. Σιμόπουλου για την λειτουργία του 4ου Γυμνασίου Λαγκαδά στην Δ.Κ. Λαγυνών στο ήδη μισθωμένο κτίριο από τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για την εξέλιξη των μελετών που αφορούν στην κατασκευή νέου κτιρίου στέγασής του, στο οποίο πρόκειται να μετεγκατεσταθούν και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών.

Η συνάντηση έληξε με την δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων για την εξεύρεση πόρων  προς χρηματοδότηση του εν λόγω έργου, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το 2014.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον κ. Στράτο Σιμόπουλο για την ευαισθησία και την καθοριστική συμβολή του στις προσπάθειες της Διοίκησης, προς αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Δήμου.

Πηγή: thestival.gr