Επελέγησαν οι δώδεκα φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Angelopoulos Fellowship στο Clinton Global Initiative University στις ΗΠΑ, από τις 4 έως τις 9 Απριλίου.
Συνολικά είχαν υποβληθεί 223 αιτήσεις από ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΕΑΠ όλης της Ελλάδας. Οι επτά φοιτήτριες και πέντε φοιτητές, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο και Ιωάννινα, που θα συμμετέχουν, πρότειναν δράσεις καταπολέμησης της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού, δράσεις στον τομέα της υγείας και στον τομέα του περιβάλλοντος και της γεωργίας.

Στα σχέδια που προτάθηκαν περιλαμβάνονται προγράμματα συλλογής και διανομής τροφίμων σε τοπική κλίμακα με την πρωτοβουλία σχολείων και επιχειρήσεων, δράσεις «διαμεσολαβητών υγείας» στις κοινότητες των Ρομά, διαμόρφωση πλατφόρμας ενημέρωσης και συντονισμού εθελοντών για χρηματοδότηση πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο.

Επίσης, προτείνονται δράσεις ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων λαδιών για την παραγωγή βιοκαύσιμου από σχολικές μονάδες, δημιουργία βάσης δεδομένων με τη συνεργασία αγροτών για την προώθηση νέων καλλιεργειών, καθώς και η χρήση ηλεκτρονικών μεθόδων από εθελοντές για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών με Αλτσχάιμερ.