Στο «σκαμνί» του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων κάθισε σήμερα η 36χρονη γυναίκα από την Αλβανία που τον περασμένο Απρίλιο, φέρεται να στραγγάλισε την 14χρονη κόρη της και στη συνέχεια να επιχείρησε να αυτοκτονήσει.
Σύμφωνα με το PrismaNews, το Δικαστήριο στήριξε την απόφαση του στο ότι η νεαρή μητέρα δεν ήξερε τι έκανε και ότι ζούσε σε άλλη διάσταση, με την πρόταση του Εισαγγελέα να ταυτίζεται με τη απόφαση του δικαστηρίου, αφού και εκείνος με τη σειρά του πρότεινε την απαλλαγή της για λόγους ακαταλόγιστου και συγκεκριμένα για ψυχική διαταραχή. Επίσης από το δικαστήριο έγινε ξεκάθαρο ότι η γυναίκα δεν θα έπρεπε να παραμένει έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά σε ψυχιατρική κλινική.

Η γυναίκα ρωτήθηκε δύο φορές από το δικαστήριο για τη πράξη της αλλά δεν απάντησε ποτέ με τον δικηγόρο της να υποστηρίζει πως αν και η γυναίκα είχε ζητήσει βοήθεια για την ψυχολογικής της κατάσταση, δεν της δόθηκε ποτέ. Το περιστατικό που συγκλόνισε την τοπική κοινή γνώμη είχε γίνει στο σπίτι που έμενε η οικογένεια στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο. Η 36χρονη γυναίκα που φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, έπνιξε με τα χέρια της το μεγαλύτερο από τα δυο παιδιά της και στη συνέχεια έβαλε ένα μαχαίρι στο λαιμό της, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στη ζωή της.