Άκαρπη απέβη η πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με εκπροσώπους των τραπεζών με στόχο την υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Σε ανακοίνωση της η ΟΤΟΕ κάνει λόγο για προκλητικές προτάσεις των εκπρόσωπων των πιστωτικών ιδρυμάτων, που, όπως σημειώνει, ζήτησαν μειώσεις των κλαδικών αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων της τάξεως του 15% με 20% και απαίτησαν κατάργηση θεσμικών δικαιωμάτων με ευελιξίες συμπεριλαμβανομένου του ωραρίου, ενώ ζήτησαν την κατάργηση και άλλων θεσμικών θεμάτων χαρακτηρίζοντάς τα ανενεργά και άνευ σημασίας στις σημερινές συνθήκες.

Η Ομοσπονδία απέρριψε το σύνολο της πρότασης των εργοδοτών και επισήμανε στους εκπροσώπους των τραπεζών ότι «η υπογραφή μιας Κλαδικής Σ.Σ.Ε. πρέπει να είναι όχι μόνο απαίτηση της ΟΤΟΕ, αλλά και δικό τους αίτημα εν’ όψει των αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου και της ανακεφαλαιοποίησης που βρίσκονται σε εξέλιξη, εάν επιθυμούν οι διαδικασίες αυτές να ολοκληρωθούν σε ένα κλίμα ομαλότητας και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών».

Παρά την πλήρη διαφωνία που καταγράφηκε στη συνάντηση, συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση στις 11 Μαρτίου στο πλαίσιο μιας νέας προσπάθειας για προσέγγιση και άρση του αδιεξόδου.

TAGS