Με κεντρικό θέμα την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας, συνέρχεται στις 10.30 το πρωί της Τρίτης, στο υπουργείο Εργασίας η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης.

Η σύγκληση της Επιτροπής, η πρώτη ύστερα από 3,5 χρόνια, γίνεται με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, και συμμετέχουν σ' αυτήν εκπρόσωποι των παραγωγικών υπουργείων, εργοδοτικών οργανώσεων και συνδικάτων, καθώς και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Ο υπουργός Εργασίας προτίθεται να ενημερώσει τους φορείς για τις δράσεις που υλοποιούνται, ενώ θα ζητήσει από τα εμπλεκόμενα μέρη συγκεκριμένες προτάσεις για τον ανασχεδιασμό των υφιστάμενων δράσεων, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εξετασθούν διεξοδικά τα προγράμματα για την απασχόληση των νέων, που το υπουργείο Εργασίας έχει αναγάγει σε ύψιστη προτεραιότητα και το θέμα της εξεύρεσης πόρων για τη στήριξη των περίπου 400.000 οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Ο κ. Βρούτσης έχει ταχθεί ήδη υπέρ της εκπόνησης προγραμμάτων κατάρτισης και της επιδότησης θέσεων εργασίας με πόρους που θα μπορούσαν να μεταφερθούν από το ΕΣΠΑ προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Στην Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης, εκτός από τον υπουργό Εργασίας, συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων ακι Πρόνοιας, οι γενικοί Γραμματείς Ισότητας, Νέας Γενιάς και ΕΛΣΤΑΤ, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων, της ΠΑΣΕΓΕΣ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.