Στο δρομολόγιο διαφυγής από τις φυλακές Τρικάλων και στις δύο γυναίκες συνεργούς εστιάζουν τις έρευνές τους οι Αρχές, για να εξιχνιάσουν την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού.
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν περισσότερα στοιχεία για τις δύο Ρωσίδες συνεργούς του βαρυποινίτη, ο οποίες εργάζονταν ως συνοδοί πολυτελείας, ενώ το κουβάρι ξεδιπλώνεται για τον 31χρονο Αλβανό και τον 29χρονο Έλληνας που επιβιβάστηκαν από τη Ζαγορά του Πηλίου το μεσημέρι της Κυριακής και είχαν τον οργανωτικό ρόλο στην απόπειρα απόδρασης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, οι «εγκέφαλοι» του σχεδίου απόδρασης λίγα εικοσιτετράωρα πριν την «επίσκεψή« τους με ελικόπτερο στις φυλακές των Τρικάλων διέμειναν σε πολυτελές ξενοδοχείο στα Χάνια στο Βόλο και επέδειξαν ένα πολύ ακριβό τρόπο ζωής χωρίς να κινήσουν αρχικά τις υποψίες.

Οι δύο άνδρες μετά των… συνοδών πέρασαν ένα χλιδάτο διήμερο για σκι στα Χάνια, ενώ απόλαυσαν το τζακούζι και υπηρεσίες μασάζ σε πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής. Μάλιστα, επέλεξαν τις σουίτες του ξενοδοχείου και ξόδεψαν αφειδώς χρήμα προερχόμενα κατά πάσα πιθανότητα από ληστείες.

Την κράτηση στο ξενοδοχείο την πραγματοποίησαν με πλαστή ταυτότητα, γεγονός που έγινε αντιληπτό από τους ιθύνοντες του ξενοδοχείου, οι οποίοι και ειδοποίησαν της Αστυνομία. Το πρωί της Κυριακής ο Έλληνας και ο Αλβανός, αφού έκαναν για αρκετή ώρα spa, έφυγαν για σκι στα Χάνια του Πηλίου. Επιστρέφοντας, γύρω στις 15:30 το μεσημέρι, τους περίμενε, το ελικόπτερο, για να πετάξουν -σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης- για Θεσσαλονίκη.

Λίγο αργότερα, το ελικόπτερο απογειώθηκε και προσγειώθηκε στον Πλαταμώνα καθώς ο πιλότος δήλωσε μηχανική βλάβη. Έκτοτε χάνονται τα ίχνη του, για να εντοπιστούν λίγο αργότερα πάνω από τα Τρίκαλα. Η Αστυνομία αναζητά τις δύο Ρωσίδες και δύο ακόμη άτομα, που φέρονται να αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης στο επίπεδο διαφυγής.

Αυτοί δηλαδή που θα έπαιρναν τον Παναγιώτη Βλαστό και τους δύο συνεργούς του μετά την επιχείρηση στο σωφρονιστικό κατάστημα. Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τους εγκεφάλους της απόδρασης.

Συνεργός του Βλαστού είναι ο 32χρονος Αλβανός που είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών. Και οι δύο είχαν φυλακισθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού. Από την αρχική έρευνα δεν προέκυψε ότι οι δύο ποινικοί ήσαν συγκρατούμενοι ή γνώριζαν τον Π. Βλαστό και παραμένει ζητούμενο πώς ενεργοποιήθηκαν στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

ΑΝ.ΓΑΛ.