Εντός της ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Τρικάλων προκειμένου να καταθέσει ο πιλότος του ελικοπτέρου, με το οποίο επιχείρησε να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων ο βαρυποινίτης κακοποιός Παναγιώτης Βλαστός, το απόγευμα της Κυριακής.
Εξάλλου, ύστερα από πολύωρη κατάθεσή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του Βλαστού οδηγήθηκαν αργά χθες το βράδυ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Τρικάλων, προκειμένου να εξεταστούν από εισαγγελέα και ανακριτή. Πήραν 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο.
   
Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι, σε περίπτωση που ο μηχανικός του ελικοπτέρου δεν λάβει εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου νοσηλεύεται, τότε εισαγγελέας και ανακριτής θα μεταβούν εκεί προκειμένου να τον εξετάσουν.


Τι βρέθηκε στο ελικόπτερο

Σύμφωνα με πληροφοριές, δοκιμαστικές πτήσεις με ένα ακόμη ελικόπτερο, πριν από την απόπειρα απόδρασης της περασμένης Κυριακής από τις φυλακές των Τρικάλων, έκαναν οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού. Ο ένας από αυτούς, ο Έλληνας, είχε ενοικιάσει ελικόπτερο και ...έκοβε πτήσεις, προκειμένου να δει πως «λειτουργούσε το σχέδιο» που θα υλοποιούσαν λίγο καιρό αργότερα, με διαφορετικό όμως αεροσκάφος από αυτό που είχαν ενοικιάσει στην αποτυχημένη απόπειρα. 

Οι έρευνες μέσα στο ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε στην αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού συνεχίζονται ως και αυτή τη στιγμή για τρίτη κατά σειρά μέρα σε διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν στην καμπίνα. 

Συγκεκριμένα στις βαλίτσες των δύο κακοποιών βρέθηκαν 24.000 ευρώ, ενώ βρέθηκαν από 1.600 ευρώ στα πορτοφόλια του Έλληνα και του Αλβανού δράστη. 

Επίσης εντοπίστηκαν εφτά αυτοσχέδιες βόμβες, οι οποίες είχαν κατασκευαστεί από ισάριθμα καπνογόνα στη βάση του καθενός από τα οποία είχε τοποθετηθεί φιτίλι για την ενεργοποίησή τους.

Από τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, έχει διαπιστωθεί η ταυτότητα των δύο Ρωσίδων που αποβίβασε το ελικόπτερο στα Τέμπη.

Η ταυτότητα της μίας έχει ταχτοποιηθεί πλήρως διότι έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ και για τις δύο θεωρείται ότι είναι πιθανόν να εντοπιστούν εντός της ημέρας. 

Όσον αφορά τις σφαίρες που έπεσαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών μεταξύ των κακοποιών και των φρουρών των φυλακών Τρικάλων, διαπιστώθηκε ότι δύο σφαίρες δέχτηκε το ελικόπτερο στην άτρακτο, μία στον ανεμοθώρακα και δύο στην εξάτμιση και στην τουρμπίνα. 

Επίσης μέσα στο ελικόπτερο βρέθηκε η ταυτότητα του ατόμου που χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του στην Αθήνα. 

Πρόκειται για πλαστή ταυτότητα που έφερε τα στοιχεία ειδικού φρουρού της αστυνομίας με τη φωτογραφία του, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν είχε συμμετοχή στην ενοικίαση του ελικοπτέρου ή απλώς χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία εν αγνοία του.