Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα συνεκλήθη σήμερα το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών και την άμεση δρομολόγηση της κατασκευής νέας γέφυρας στην περιοχή της Κλειτορίας. 

Όπως είναι γνωστό η γέφυρα, εξαιτίας φαινομένων έντονης κακοκαιρίας που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή κατέρρευσε, κόβοντας στα δύο την επαρχία Καλαβρύτων και αποκλείοντας δεκάδες χωριά αλλά και την πρόσβαση των εκδρομέων προς και από το χιονοδρομικό.

Όπως είχει αποκαλύψει το newpost.gr , ενώ στην αρχή είχε συμφωνηθεί προφορικά μεταξύ του δημάρχου Καλαβρύτων, του Περιφερειάρχη και του Συνταγματάρχη από την Τρίπολη να γίνει η κατασκευή της γέφυρας με τη συμβολή του στρατού, τελικά με εντολή «άνωθεν» ο στρατός αποσύρθηκε του εγχειρήματος,

Όπως αναφέρει το thebest.gr, sτη διάρκεια της  σημερινής σύσκεψης εξετάστηκε έγγραφο του βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Νταβλούρου προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών στο οποίο ο βουλευτής ανέφερε ότι, με βάση πληροφορίες του, την κατασκευή της γέφυρας μπορεί να αναλάβει με κόστος 80.000 ευρώ το ΓΕΣ ενώ στο ίδιο έγγραφο ζητείτο να «παγώσει» η χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ από το Υπουργείο προς την Περιφέρεια για την κατασκευή του έργου.

Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης – ο οποίος στη διάρκεια της σύσκεψης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Νταβλούρο- ανέφεραν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει στη διάθεση της Περιφέρειας καμία πρόταση από πλευράς του ΓΕΣ αλλά και ότι το θέμα θα πρέπει να διερευνηθεί σε όλες τις πτυχές του ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις σε βάρος των Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Το μεσημέρι σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και στον Υφυπουργό Παναγιώτη Καράμπελα με την οποία ζητεί να πληροφορηθεί αν πράγματι υπάρχει από μέρους του ΓΕΣ μελέτη για την κατασκευή μόνιμης και ασφαλούς γέφυρας διπλής κατευθύνσεως στην περιοχή της Κλειτορίας, με κόστος κατασκευής 80.000 ευρώ -όπως ισχυρίζεται ο βουλευτής κ. Νταβλούρος- και αν πράγματι το ΓΕΣ προτίθεται ν’ αναλάβει την  ευθύνη για την κατασκευή του έργου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη να αποσαφηνιστεί γρήγορα το θέμα. «Δεν έχουμε περιθώρια να κρατάμε μια ολόκληρη περιοχή αποκλεισμένη, με τους κατοίκους της να δοκιμάζονται σκληρά», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.


Σχετικό θέμα: Το γεφύρι της... Άρτας στα Καλάβρυτα με «ρήγμα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ