Αθώοι κυρήχθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου τρεις πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος μετά την επιχείρηση της αστυνομίας το 2007 στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου.

Η υπόθεση, που είχε συγκλονίσει τη χώρα μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις 5 Νοεμβρίου 2007 με το βαρύ τραυματισμό τού ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη, και τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ακόμα συναδέλφων του, «ξύπνησε» μνήμες σήμερα, στη δικαστική αίθουσα του δικαστικού μεγάρου.

Οι απολογίες των πρώην αξιωματικών, οι οποίοι αρνήθηκαν ότι ενήργησαν με δόλο, έπεισαν τον εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε: «την απαλλαγή των τριών αξιωματικών που βαρύνονταν με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, με σκοπό τη βλάβη τού κράτους και το όφελος τού συλληφθέντα». Οι δικαστές αποδέχθηκαν πλήρως την πρόταση τού εισαγγελέα, που εκτίμησε ότι από τις πράξεις τους δεν προκύπτει δόλος. Ωστόσο, ο εισαγγελέας τής έδρας, επισήμανε πως: «…θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία "έκθεσης των αστυνομικών που συμμετείχαν σε κίνδυνο", όμως δεν είναι δυνατή η μεταβολή τής κατηγορίας».