Κατάμεστη είναι αυτή την ώρα η αίθουσα, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους Θεσσαλονικείς για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης που αφορά και στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος.
«Μηχανή υπεξαιρέσεων» χαρακτήρισε το δικαστήριο την διοίκηση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου, σύμφωνα με το seleo.gr. Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης κινδυνεύει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης καθώς οι πράξεις αυτές είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και επισείουν ποινές έως ισόβια κάθειρξη.

Αναλυτικά, το δικαστήριο πρότεινε την ενοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου καθώς όπως υποστηρίζει: «Γνώριζε και ενάκρινε τα πάντα αλλά άφηνε τον χειρισμό στον Μ. Λεμούσια».

Ένοχος και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και δεξί χέρι του Β. Παπαγεωργόπουλου, Μ. Λεμούσιας. Όπως ανέφερε το δικαστήριο, «όλα γίνονταν με τη γνώση και τη συγκατάθεσή του». Επίσης πρόσθεσε, πως υπεξαίρεσαν χρήματα με προφανές πρόσχημα να στηρίξουν οικονομικά, την παράταξη του Β. Παπαγεωργόπουλου, την «Αναγέννηση».

Πριν λίγο το δικαστήριο πρότεινε την ενοχή του Π. Σαξώνη για την υπεξαίρεση του ποσού των 17.962.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. 

Επίσης, κατηγορείται για πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Την ενοχή και των δύο πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας, Θωμά Γκόλα και Γεώργιο Γκαϊτατζή πρότεινε το δικαστήριο με την κατηγορία της παροχής διευκολύνσεως στον Σαξώνη για την παράνομη δραστηριότητα της υπεξαίρεσης. 

Μετά την απόφαση της έδρας για την ενοχή Σαξώνη- Παπαγεωργόπουλου- Λεμούσια, πραγματοποιήθηκε 15λεπτο διάλειμμα στη διάρκεια του οποίου ο τελευταίος ξέσπασε ζητώντας τον λόγο από τον πρόεδρο και ρωτώντας τον: «Μπορώ να πω ότι είμαι αθώος κ. Πρόεδρε;».

Η απάντηση του προέδρου της έδρας ήταν ότι «Μας το έχετε πει πολλές φορές αυτό κ. Λεμούσια», ενώ εκείνος απάντησε: «Χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη". Παράλληλα, έντονο είναι το κλίμα που επικρατεί μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου καθώς πολλοί στηρίζουν τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλο, ενώ δεν διστάζουν να δείξουν την συμπαράστασή τους αγκαλιάζοντάς τον. Μία γυναίκα από το ακροατήριο μάλιστα, φώναξε: «Βγες και πες την αλήθεια πρόεδρε».


Αθώοι οι αντιδήμαρχοι, σύμφωνα με το δικαστήριο, καθώς και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που φαίνονταν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, αφού όπως αναφέρθηκε από τη θέση τους δεν μπορούσαν να αποτρέψουν την υπεξαίρεση. 

Κατά την είσοδό του στα δικαστήρια, ο Β. Παπαγεωργόπουλος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους. Λίγο μετά τις 9 το πρωί έφτασε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ο Β. Παπαγεωργόπουλος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Τα μέτρα ασφαλείας έξω από τα δικαστήρια αλλά και μέσα στην αίθουσα είναι δρακόντια, καθώς πέρα από τον συνηθισμένο έλεγχο στην είσοδο των δικαστηρίων, αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους και έξω από την αίθουσα στην οποία εκδικάζεται η υπόθεση της υπεξαίρεσης. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών Μ. Ζορπίδης ξέσπασε σε λυγμούς.