Το λόγο ζήτησε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

«Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» είπε.

Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης του απάντησε: «Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί».

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, καταδικάστηκαν σε ισόβια - και ισόβια με επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη ο τελευταίος - από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον κεντρικό δήμο.

Για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.