Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά την απολογία τους ο 44χρονος Ροδίτης και ο 23χρονος Αλβανός που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας σε βάρος 77χρονης στη Ρόδο.  Παρά το ότι ο 44χρονος δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και κατήγγειλε σκευωρία σε βάρος του από αστυνομικούς οι οποίοι θέλησαν να τον εμπλέξουν, αλλά και ότι ο 23χρονος παραδέχτηκε μόνο απόπειρα κλοπής για την οποία μάλιστα δήλωσε μετανιωμένος, εντούτοις και οι δύο πήραν το δρόμο για τις φυλακές.   

Πιο συγκεκριμένα, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους, οι δύο κατηγορούμενοι προσήχθησαν χθες το μεσημέρι ενώπιον του ανακριτή Ρόδου προκειμένου να απολογηθούν για τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ληστείας, ηθική αυτουργία στη πράξη αυτή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και συμμορία που έχουν ασκηθεί σε βάρος τους. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος όχι μόνο αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση, αλλά δήλωσε πως όλα αυτά αφορούν διαμάχη που έχει με αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου για άλλη υπόθεση, οι οποίοι και θέλησαν με τον τρόπο αυτό να τον εμπλέξουν. Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίστηκε πως χρησιμοποιήθηκε και βία εναντίον του, προσκομίζοντας και σχετική πραγματογνωμοσύνη, ενώ ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε συνεννοήθηκε ή μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους δράστες στο σπίτι της 77χρονης με τους οποίους και δεν έχει σχέση, όπως δεν έχει σχέση και με το ότι διαδραματίστηκε, αν και εφόσον έγινε, στο σπίτι της γειτόνισσας του.   

Αλλά και ο 23χρονος Αλβανός από τη πλευρά του, αποδέχτηκε μόνο ότι επιχείρησε να αφαιρέσει πράγματα από το σπίτι της ηλικιωμένης (απόπειρα κλοπής) το οποίο, ο ομοεθνής του που τον είχε στείλει τον είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε άνθρωπος σε αυτό. Για το λόγο αυτό δε όταν μπήκε μέσα και βρήκε την 77χρονη, φοβήθηκε και τράπηκε σε φυγή.   

Ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για τη πράξη του και ζήτησε δημόσια συγνώμη από την ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ επεσήμανε πως ουδέποτε χρησιμοποίησε βία σε βάρος της. Σε ότι αφορά τη σχέση του με τον 44χρονο, ο αλλοδαπός είπε πως δεν γνωρίζονταν (είχαν συναντηθεί μόνο μία φορά) και πως η μία και μοναδική κλήση που έχει γίνει από το τηλέφωνο του, αφορούσε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του ομοεθνή του (που διαφεύγει της σύλληψης) και του συγκατηγορούμενου του.   

Ωστόσο οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη έστειλαν και τους δύο άνδρες στη φυλακή. 

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 νυχτερινές ώρες στον Αρχάγγελο Ρόδου, όταν ο 23χρονος Αλβανός από κοινού με ένα ομοεθνή του μπήκαν στο σπίτι 77χρονης ημεδαπής με σκοπό την κλοπή, αλλά έγιναν αντιληπτοί από την παθούσα και την ακινητοποίησαν για να ερευνήσουν τον χώρο.   
Οι δράστες διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 23χρονου, στο οποίο τους ανέμενε ακόμη ένας ομοεθνής συνεργός τους. 

Άμεσα προσέτρεξαν στο σημείο αστυνομικοί, που ειδοποιήθηκαν και ακολούθησαν αναζητήσεις και προσαγωγές ατόμων από τις γύρω περιοχές.   

Στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων, εντοπίσθηκε στην περιοχή Αφάντου ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε με λεπτομέρειες την πράξη του και αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από την 77χρονη.   

Επιπλέον, κατά την διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης και σε συνδυασμό με αξιολόγηση στοιχείων, προσήχθη και συνελήφθη απογευματινές ώρες ο 44χρονος ημεδαπός, γιατί διαπιστώθηκε ότι έχοντας αρχηγικό ρόλο, οργάνωσε, κατεύθυνε τις ενέργειες και υπέδειξε στους Αλβανούς το σπίτι της ηλικιωμένης που πραγματοποίησαν την απόπειρα ληστείας. 

Κατασχέθηκαν ως μέσα διάπραξης εγκλήματος:   

Δύο αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των συλληφθέντων 
Ένα ζευγάρι γάντια 
Ένα κατσαβίδι 
Ένα κινητό τηλέφωνο
   
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Πηγή: rodiaki.gr
TAGS