Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Rethink Athens, για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου.
Νικητής αναδείχθηκε το ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο Okra, με την πρόταση «One Step Beyond». Σύμφωνα με τους Ολλανδούς το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015. Στo έργο που κέρδισε τον διαγωνισμό προβλέπεται η πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου, ενώ στόχος είναι να αυξηθεί το πράσινο. Επίσης θα δημιουργηθεί πολιτιστικό κέντρο πάνω στην πλατεία Ομονοίας και μια μεγάλη λεωφόρος για πεζούς που θα ενώνει Σύνταγμα και Ομόνοια.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σημείωσε πως «η παρουσίαση για την ανάπλαση με άξονα την Πανεπιστημίου έχει συμβολικό χαρακτήρα και δείχνει ότι υπάρχει ζωντανή κοινωνία μέσα στο ζόφο της κρίσης και έχουμε τεράστιο δυναμικό που μπορούμε να το έχουμε σε όφελος μας και σε όφελος των επόμενων γενιών. Η Αθήνα μπορεί να ξαναγεννηθεί. Η ανάπλαση της Πανεπιστημίου μαζί με το Δέλτα Φαλήρου και το ελληνικό αποτελούν το τρίγωνο της αναγέννησης της Αθήνας». 

«Παρά την κρίση οι Έλληνες δικαιούνται να ονειρεύονται. Σημασία έχει να αναδεικνύεται η αισιόδοξη εκδοχή της πατρίδας μας. Σας συγχαίρω που προτείνετε ένα μεγάλο έργο. Έχει σημασία το κέντρο της Αθήνας να μην είναι γκετοποιημένο. Ας μην ξεχνάμε ότι η πρώτη αλλαγή έγινε με τους Ολυμπιακούς όπου αλλάξαμε την σχέση μας με την πόλη. Είναι σημαντικό να μην το ξεχνάμε αυτό γιατί ο λαός και ο δημόσιος τομέας μπορούν να καταφέρουν πολλά», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου τόνισε πως «οι πολίτες αυτοδιοργανώνονται και αυτό μας κάνει να τους ακούμε. Η κοινωνική συναίνεση είναι αναγκαία και η παρουσία των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη το αποδεικνύει. Το έργο της αναδιαμόρφωσης και της βελτίωσης της πόλης και του περιβάλλοντος επαφίεται στον πατριωτισμό όλων μας».