Στην αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του ιστορικού κέντρου και της πλατείας Ναυάρχου Ιωαννίδη θα προχωρήσει ο δήμος Ροδίων μετά την έγκριση που αναμένεται να δοθεί εκτός απροόπτου σήμερα το βράδυ από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Το θέμα επανέρχεται στη σημερινή συνεδρίαση μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν στα τεύχη δημοπράτησης, κατόπιν υπόδειξης της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ώστε να δοθεί η τελική έγκριση και να προχωρήσει ο διαγωνισμός για το έργο προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Πρόκειται για το παραλιακό μέτωπο που εκτείνεται από τα Νεώρια, περιλαμβάνει τον Δυτικό κίονα του Μαντρακίου (Ελαφάκι) και την πλ. Ναυάρχου Ιωαννίδη. Η μελέτη αφορά σε αναγκαίες εργασίες συντηρήσεων και επισκευών σε ένα τόσο πολυσύχναστο χώρο, που αποτελεί το κυριότερο τμήμα του μετώπου της πόλης με σκοπό να γίνουν οι στοιχειώδεις επεμβάσεις αποκατάστασης παρτεριών, πάγκων, μεταλλικών στοιχείων, δαπέδων, φωτιστικών, κρασπέδων, η διευθέτηση πεζοδρόμησης και οριοθέτησης στάθμευσης της πλ. Ιωαννίδη και η συντήρηση του τρούλου απέναντι απ’ το Ακταίον και του συντριβανιού του Ευαγγελισμού.

Το εν λόγω έργο αποτελεί το 1ο υποέργο της πράξης με τίτλο “Αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο και τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου”, η οποία εντάχθηκε στον άξονα προτεραιότητας 09 “Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου” του Επιχιερησιακού Προγράμματος “Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου 2007-2013”.

Το εν λόγω έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2012 του Δήμου Ρόδου.

Πηγή: rodiaki.gr
TAGS