Τα βέλη της στον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης υπεξαίρεσης -και καταδικασθέντα- Π. Σαξώνη και τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη έριξε η σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Ελένη.

Ο σύζυγός μου δεν έκανε απολύτως κανένα σφάλμα, ήταν ένας άνθρωπος σοβαρός, όλα του ήταν μετρημένα, ο λαός τον εκτιμούσε, τον πίστευε, τόνισε η κ. Παπαγεωργοπούλου σε δηλώσεις της στον Αlpha 989.  

Ήρθε ένας καταχραστής και για να ελαφρύνει τη δική του κατάσταση, πήγε και κατέθεσε την επόμενη μέρα ότι ο δήμαρχος ήξερε (για τα χρήματα) και αυτό έγινε μια μέρα μετά αφού του ήρθε η απόλυση απο το δήμο απο τον άντρα μου και μετά άλλαξε τις καταθέσεις του πολλές φορές, υποστήριξε η σύζυγος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Μόνο με αυτή την καταγγελία, υπογράμμισε, και με μία κατάπτυστη -όπως τη χαρακτήρισε- κατάθεση του νυν δημάρχου Γ. Μπουτάρη, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια, αλλά μόνο με την μαρτυρία ενός ανθρώπου, παρατήρησε, δεν μπορείς να καταδικάζεις έναν άνθρωπο σε ισόβια.  

Η κ. Παπαγεωργοπούλου μίλησε για εξοντωτική ποινή. Δεν άξιζε αυτό το τέλος στην πολιτική του σταδιοδρομία, αλλά μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αρκεί να είναι γερός, είπε, και έστρεψε τις ελπίδες της στην έφεση που θα καταθέσει ο σύζυγός της. 

Μεταξύ άλλων η σύζυγος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε κατάπτυστο το πόρισμα για το 1 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στο λογαριασμό του, υποστηρίζοντας ότι μέσα σε αυτό το ποσό ήταν τα έξοδα των εκλογών.

Κληθείσα να σχολιάσει τέλος, τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο σύζυγό της μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, σημείωσε ότι το κόμμα  δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά. «Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έχει δώσει δείγματα γραφής μέσα στη Νέα Δημοκρατία, τον ξέρουν όλοι», είπε, «έρχονται και μου λένε "είναι δυνατόν να καταδικαστεί σε ισόβια αυτό το διαμάντι;", το να τον διαγράψει τώρα η ΝΔ δεν θα μου κακοφανεί».

Όσον αφορά τη δήλωση που είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς για τον πρώην δήμαρχο και την εντιμότητά του, η κ. Παπαγεωργοπούλου σχολίασε πως ήταν ό,τι περισσότερο μπορούσε να πει ο αρχηγός της Ν.Δ..