Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει διάταξη του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο θα έχει την δυναντότητα να προχωρήσει σε κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας και λογαριασμών από την πρωτόδικη κατάδικη των ενόχων για οικονομικά εγκλήματα.
Η διάταξη θα περάσει μέσα στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά την επόμενη εβδομάδα. Σε περίπτωση που δεν βρεθούν τα χρήματα, θα γίνει κατάσχεση ακίνητης περιουσίας του πρώην Δημάρχου.

«Η απόφαση του δικαστηρίου αποδίδει ευθύνες για μια υπόθεση που απασχόλησε την πόλη μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και αντικατοπτρίζει τη βούληση της δικαιοσύνης να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει τη διαφθορά» είχε αναφέρει χτες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με την δίκη της υπεξαίρεσης.

«Είναι πλέον δική μας ευθύνη να διεκδικήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μήνυμα της σημερινής απόφασης είναι επίσης ότι η διαχείριση του δημόσιου χρήματος θέλει μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα. Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένα προηγούμενο, με βάση το οποίο δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι για την καλύτερη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.

Σχετικά θέματα: 

Παπαγεωργόπουλος: «Πολιτική δίκη σε κλίμα που ζητάει αίμα»


Ένοχος ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την υπεξαίρεση 


Μια ζωή μπροστά στη δόξα, τώρα πίσω από τα κάγκελα ο «φτερωτός» γιατρός