Τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου για τον όγκο λιανικών πωλήσεων δείχνουν ότι η αγορά καταρρέει, παρά το γεγονός ότι η έρευνα έγινε σε περίοδο εορτών - και ελκυστικών προσφορών- και ενώ αρκετοί καταναλωτές είχαν λάβει τον 13ο μισθό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ ο όγκος των πωλήσεων το Δεκέμβριο του 2012 μειώθηκε κατά 8,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Η μείωση αφορά σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων και συγκεκριμένα: Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (5%), πολυκαταστήματα (0,9%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (9,3%), τρόφιμα- ποτά- καπνός (7,5%), φαρμακευτικά- καλλυντικά (20%), ένδυση- υπόδηση (12,7%), έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμός (1,5%) και βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (8,4%).

Κι όλα αυτά όταν οι έμποροι βλέπουν, σήμερα, την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων να τελειώνει χωρίς να έχει δοθεί ανάσα στην αγορά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, μετά και τη λήξη της εκπτωτικής περιόδου οι πρόεδροι όλων  των εμπορικών συλλόγων θα ενημερώσουν τα μέλη τους ότι μπορούν να διατηρήσουν τις χαμηλές τιμές χωρίς όμως να επιτρέπεται να αναγράφεται η προ έκπτωσης τιμή.Σχετικό θέμα: Oι εκπτώσεις δεν έδωσαν ώθηση στην αγορά