Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων περιοδεύει από χθες στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές του Νομού Πρέβεζας, προκειμένου να καταγράφουν οι καταστροφές σε καλλιέργειες, θερμοκήπια και σπίτια.


Ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, έχει ζητήσει να κηρυχτεί ο Νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς από τον περασμένο Δεκέμβριο ένας ανεμοστρόβιλός, οι έντονες βροχοπτώσεις που ακολούθησαν και οι κατολισθήσεις, έγιναν αιτία να καταστραφούν γεωργικές εκτάσεις και κατοικίες.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης, προκειμένου να εγκριθεί το συντομότερο δυνατόν η χρηματοδότηση που έχει ζητήσει ο Δήμος για την άμεση κάλυψη των αναγκών.

Στο νομό έχουν δημιουργηθεί πολύ σοβαρές ζημιές στους επαρχιακούς, δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους. Κινδυνεύουν περιουσίες και σπίτια στον Μύτικα, τη Λυγιά, τον Βράχο, την Κρυοπηγή και το Κοτσανόπουλο.

Ταυτόχρονα στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων, περιοδεύουν κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΙΓΜΕ, προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα αλλά και να εξετάσουν την ποιότητα των εδαφών.