Ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων ετών καταγράφηκε στις εφετινές χειμερινές εκπτώσεις σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Βάσει και των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιείται, κάθε χρόνο, με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) σε όλη την Ελλάδα, το 80% των ερωτώμενων επιχειρηματιών δηλώνει ότι η εμπορική κίνηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σημείωσε κάμψη έως και 40%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μια «καλή μέρα» της περιόδου των εκπτώσεων οι έμποροι έβαλαν στο ταμείο τους κατά μέσο όρο 44 ευρώ έκαστος.

Τώρα οι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται την σιωπηρή παράταση που τους δίνουν οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι, οι οποίοι επιτρέπουν να συνεχιστούν οι προσφορές χωρίς όμως να αναγράφονται δύο τιμές στις βιτρίνες και τα εμπορεύματα.

Η πλειονότητα των εμπόρων (66%) αναφέρει ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει εκπτωτικές ενέργειες μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Στη συγκεκριμένη ερώτηση πολλοί είναι οι ερωτώμενοι που επισήμαναν ότι οι εκπτωτικές ενέργειες θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. 

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης τόνισε πως «Η εγχώρια αγορά παλεύει να διαχειριστεί τις φορο-πιέσεις, τα μειωμένα εισοδήματα των καταναλωτών και το γενικό αρνητικό κλίμα. Οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις δείχνουν ότι το πρόβλημα της αγοράς δεν μπορεί να λυθεί με μεγαλόστομες διακηρύξεις, αλλά αντίθετα με ουσιαστικές παρεμβάσεις που αντιστοιχούν στις ανάγκες των Μμε εμπορικών επιχειρήσεων».
TAGS