Εξιχνιάστηκε από τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής το μπαράζ αιματηρών επιθέσεων με μαχαίρια, εναντίον Πακιστανών μεταναστών, που σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μεταμόρφωση, στη Λυκόβρυση και στο Ηράκλειο Αττικής.

Από την έρευνα που διενήργησαν το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το αντίστοιχο Γραφείο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, συνελήφθη, με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, ένα μέλος της ρατσιστικης ομάδας, που μαχαίρωσε τέσσερις Πακιστανούς και έναν Έλληνα, ενώ χτύπησαν άλλους μετανάστες, κατά τη διάρκεια «εξορμήσεων» που πραγματοποιούσαν για «εκκαθαρίσεις» αλλοδαπών.

Πρόκειται για έναν 20χρονο, ο οποίος συμμετείχε στις επιθέσεις και κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εμπρησμό, βαριές σωματικές βλάβες, ληστεία και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.

Συνολικά, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις υποθέσεις επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών, ενώ από την Αστυνομία έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία να εκδοθεί διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και φωτογραφίας του, προκειμένου να αναγνωριστεί αν έχει εμπλακεί και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Οι επιθέσεις αυτές έγιναν, η πρώτη τη 10η-9-2012, σε κουρείο στη Μεταμόρφωση Αττικής και οι υπόλοιπες τρεις την ίδια ημέρα (22-9-2012), διαδοχικά σε Ηράκλειο, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση Αττικής.

Συγκεκριμένα ο συλληφθείς:

1) Στις 10-9-2012, ώρα 20:30, εισέβαλε, μαζί με άλλους οκτώ άγνωστους δράστες, στο κουρείο ιδιοκτησίας Πακιστανού, στην οδό Γκινοσάτη 47 στη Μεταμόρφωση και επιτέθηκαν σε δύο υπαλλήλους, υπηκόους Πακιστάν και σε Έλληνα πελάτη, τραυματίζοντας με μαχαίρι τον πελάτη (επειδή διάλεξε να κουρεύεται στο κατάστημα του αλλοδαπού), καθώς και έναν από τους υπαλλήλους. Επίσης, έριξαν στο κατάστημα μία αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές από την πυρκαγιά.

2) Στις 22-9-2012, ώρα 19:50, ο 20χρονος, με άλλους δύο άγνωστους συνεργούς του, επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο μετανάστες από το Πακιστάν, σε στάση λεωφορείου στη Λεωφόρο Ηρακλείου στο Ηράκλειο Αττικής, τραυματίζοντας με μαχαίρι σοβαρά τον έναν στη θωρακική χώρα, ενώ του αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

3) Την ίδια ημέρα (22-9-2012) και ώρα 20:15, στην περιοχή της Λυκόβρυσης, επιβαίνοντας με άλλους δύο άγνωστους σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, «έκλεισαν» μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο Πακιστανοί μετανάστες, με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί. Στη συνέχεια, αφαίρεσαν τη μοτοσικλέτα, η οποία τελικά βρέθηκε στις 27-9-2012 ολοσχερώς καμένη στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

4) Μισή ώρα μετά την προηγούμενη επίθεση, στην οδό Ερμού στη Μεταμόρφωση, οι ίδιοι με άλλους συνεργούς τους, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, που περπατούσαν στο δρόμο και τραυμάτισαν δύο από αυτούς (τον έναν σοβαρά στη θωρακική χώρα), ενώ τους αφαίρεσαν και προσωπικά τους αντικείμενα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται.