Στις 10 σήμερα το πρωί άρχισαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., όπως προβλέπεται από το νόμο. 

Δύο αντιστράτηγοι του Στρατού Ξηράς έφτασαν στο γραφείο του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου, Νίκου Παπαγιαννόπουλου, μιας και ο αρχηγός του Σώματος παραμένει, προκειμένου να κρίνουν τον υπαρχηγό, τον επιτελάρχη και τους δύο γενικούς επιθεωρητές Βορείου και Νοτίου Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος, Αδαμάντιος Σταματάκης, και ο κ. Δημήτρης Τσακνάκης. Αποστρατεύεται ωστόσο ο επιτελάρχης, κ. Παναγιώτης Φλύρης, και ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Παπαδόπουλος. Θεωρείται ότι προάγεται στο βαθμό του αντιστρατήγου ο αττικάρχης, υποστράτηγος, Γιάννης Δικόπουλος. 

Στη συνέχεια, με το νέο υπαρχηγό του Σώματος, θα συνέλθει το ανώτατο συμβούλιο κρίσεων της Αστυνομίας για τις κρίσεις στο βαθμό των υποστρατήγων.

Όπως ανακοινώνηθηκε απο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης: «Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου και τη συμμετοχή δύο Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε τους Αντιστρατήγους, ως ακολούθως:

Διατηρητέους τους:
  • Αδαμάντιο Σταματάκη και
  • Δημήτριο Τσακνάκη
Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους:
  • Δημήτριο Παπαδόπουλο, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας και
  • Παναγιώτη Φλήρη, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το Ανώτατο Συμβούλιο θα συνεδριάσει, προκειμένου να κρίνει τους Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας.


Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Νικόλαου ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος, Αδαμάντιου ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ και Δημητρίου ΤΣΑΚΝΑΚΗ, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους  Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας (-20- Γενικών Καθηκόντων και -1- Ειδικών Καθηκόντων-Υγειονομικό).

Ειδικότερα:

  • Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. ΔΙΚΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη

2. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ Σπυρίδωνα

 

  • Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

 

1. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο

2. ΠΑΡΑΒΟΛΙΔΑΚΗ Εμμανουήλ

3. ΧΑΛΑΤΣΗ Βασίλειο 

4. ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗ Εμμανουήλ 

5. ΚΟΥΚΙΟ Τρύφωνα 

6. ΛΥΓΙΔΑΚΗ Ευθύμιο 

7. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Ηλία 

8. ΣΑΛΑΜΟΥΡΑ Γεώργιο 

9. ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ Χρήστο 

10. ΜΑΤΣΙΚΑ Αθανάσιο

  • Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω εννέα Υποστρατήγους Γενικών και Ειδικών, εκ των οποίων μία Υποστράτηγος Ειδικών Καθηκόντων - Υγειονομικός, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα ημέρες:

 

1. ΤΣΙΟΤΣΙΟ Δημήτριο

2. ΚΑΛΑΜΑΡΑ Ιωάννη

3. ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗ Ανδρέα 

4. ΜΑΡΑΠΙΔΗ Παρασκευά

5. ΠΑΠΑΔΑΚΗ Δημήτριο 

6. ΜΠΑΛΗ Δημήτριο

7. ΣΙΑΜΟ Ιωάννη 

8. ΚΟΖΥΡΑΚΗ Στέφανο 

9. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Σταυρούδα (Υγειονομικό)

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων Αστυνομίας».