Συνεχίζουν να δίνουν μάχη ζωής οι τρεις φοιτητές της τραγωδίας στη συνοικία Φιλιππούπολη της Λάρισας.  Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας οι άλλοι τρεις φοιτητές στο ΤΕΙ/Λ, ο Αλέξανδρος Παππάς από τα Γιάννενα, ο Γιώργος Πορμπέσκου και ο Ελευθέριος Κλίνης από τα Χανιά. Οι δύο από τους τρεις χαροπαλεύουν, ενώ σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο τρίτος φοιτητής.
Οι δύο φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους – ο 22χρονος Νίκος Παπαχρόνης από τη Χαλκίδα και ο 21χρονος Σάββας Παπαδόπουλος από τα Χανιά σπούδαζαν στο ΤΕΙ Λάρισας. Οι κηδείες των δύο αδικοχαμένων παιδιών θα γίνουν με έξοδα του δήμου Λάρισας, όπως αποφάσισε ομόφωνα χθες το δημοτικό συμβούλιο και ματαίωσε τη συνεδρίαση.


Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Χρ. Κραβαρίτη ξεκάθαρη εικόνα για τα αίτια του θανάτου των δύο φοιτητών θα υπάρχει μετά την ολοκλήρωση και των τοξικολογικών εξετάσεων. Πιθανότατα τα δύο παιδιά δηλητηριάστηκαν από το φονικό αυτοσχέδιο μαγκάλι που ήταν αναμμένο στο δωμάτιό τους.

Εθνικό πένθος

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη δύο ημέρες μετά το χαμό των νεαρών φοιτητών στη Λάρισα.

Το κύμα αντιδράσεων για την ανείπωτη τραγωδία θεριεύει. Μετά τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στη Λάρισα, τα προηγούμενα δύο βράδια, σήμερα βγαίνουν στους δρόμους βγαίνουν εκπαιδευτικοί και φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για την ανέχεια στην οποία έχουν εξαναγκάσει τους Έλληνες τα μέτρα λιτότητας, με αποτέλεσμα ακόμη και τραγικά συμβάντα, όπως το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα, από αναθυμιάσεις από μαγκάλι που έβαλαν μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν. 

Το ραντεβού για το συλλαλητήριο έχει δοθεί στην πλατεία Ελευθερίας. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, που φωνάζει Τέλος στα αδιέξοδα.

«Για πόσο ακόμη καιρό θα τους αφήνουμε να μας δολοφονούν;» 

Αίσθηση προκαλεί το μήνυμα ενός καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας για τον θάνατο των δύο νεαρών σπουδαστών. Στο μήνυμα που υπογράφει ως καθηγητής του “δολοφονημένου” Σάββα Παπαδόπουλου, ο Ηλίας Σαντουρίδης γράφει:

«Χτες το απόγευμα 2 σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας βρέθηκαν νεκροί στο κέντρο της πόλης από αναθυμιάσεις από αυτοσχέδιο μαγκάλι ενώ άλλοι 3 χαροπαλεύουν. Όλοι τους από λαϊκές οικογένειες (οι 2 παιδιά μεταναστών) που θυσιάζοντας αυτά που δεν έχουν έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σ’ ένα ίδρυμα που χαροπαλεύει το ίδιο. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στα παιδιά τους θέρμανση αυτόν τον χειμώνα και τα έχασαν. Όλοι τους 21 και 22 χρονών παλληκάρια, αναλώσιμα θύματα ενός αμείλικτου πολέμου που κηρύχτηκε στο λαό μας. Κάθε μέρα που περνάει μετράμε όλο και περισσότερα θύματα. Είναι και δική μας ευθύνη. Για πόσο ακόμη καιρό θα τους αφήνουμε να μας δολοφονούν;

Ηλίας Σαντουρίδης
Εκπαιδευτικός τμήματος όπου φοιτούσε ο Σάββας Παπαδόπουλος, που δολοφονήθηκε».


Πηγή: larissanet.gr