Τρεις γυναίκες ηλικίας 39, 28 και 27 ετών συνελήφθησαν για απάτες, από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη χθες το μεσημέρι όταν επιχείρησαν να αποσπάσουν από εκπρόσωπο εταιρείας τροφίμων, σε συνάντηση που έκλεισαν προηγουμένως μαζί του, εμπορεύματα, χωρίς να του καταβάλουν το σχετικό αντίτιμο, ενώ αναζητείται και 32χρονος συνεργός τους.

Όπως προέκυψε οι παραπάνω δράστες, με δύο ακόμη συνεργούς τους που αναζητούνται είχαν συγκροτήσει ομάδα με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών, αποσπώντας τους εμπορεύματα χωρίς να τα πληρώσουν.

Συγκεκριμένα, εξαπάτησαν συνολικά επτά άτομα, εκπροσώπους εταιρειών τροφίμων, αποσπώντας τους απλήρωτα εμπορεύματα (τυροκομικά, κρέατα, έλαια, ζαχαροειδή), αξίας περίπου 12.500 ευρώ.

Επίσης, συνελήφθη χθες το απόγευμα στην περιοχή της Σίνδου 60χρονος Έλληνας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούν πέντε αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και φυλάκισης 5 ετών και 11 μηνών, για απάτη-πλαστογραφία και εισφορές.