Πλήθος κόσμου συμμετείχε από το πρωί στην 4η διάθεση ειδών διατροφής «Χωρίς Μεσάζοντες – Από όλους για όλους» στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς στη Θεσσαλονίκη, που διοργάνωσε η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου και το Ανοιχτό Δίκτυο Απευθείας Διάθεσης, στο οποίο συμμετέχουν πολλές συλλογικότητες.

Οι καταναλωτές, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν δεκάδες προϊόντα όπως όσπρια, πατάτες, λάδι, λαχανικά, μέλι, κρασί κτλ, σε πολύ χαμηλές τιμές, απευθείας από τους παραγωγούς που συμμετέχουν στο εγχείρημα .

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν από τον χώρο της διάθεσης, οι διοργανωτές αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στις προσπάθειες καταστολής του κινήματος τους, τόσο από την δημοτική αστυνομία όσο και από την ΕΛΑΣ, απόπειρες στις οποίες όπως είπαν αντιστάθηκαν.

Τα μέλη του Ανοιχτού Δικτύου Απευθείας Διάθεσης, είπαν μεταξύ άλλων πως απέναντι στην καταστολή, έχουν να  αντιπαραβάλλουν την αντίσταση, την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια. «Δηλώνουμε το παρών και τη διάθεση να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων» είπαν χαρακτηριστικά και κάλεσαν όλους τους πολίτες, είτε να υποστηρίξουν τις υπάρχουσες συλλογικότητες που έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, είτε να δημιουργήσουν άλλες εκεί που δεν υπάρχουν. Ταυτόχρονα απεύθυναν κάλεσμα σε αντίστοιχες συλλογικότητες να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το Ανοιχτό Δίκτυο.


Πηγή: thesstoday.gr