Οχυρώνεται το επόμενο διάστημα το Νοσοκομείο του Πύργου καθώς υπογράφονται μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες οι συμβάσεις με τους αναδόχους που θα αναλάβουν την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας.

Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και ήδη βγήκε στον αέρα η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κατάθεση προσφορών των τεσσάρων συνολικά εργασιών που θα πρέπει να εκτελεστούν έτσι ώστε το Νοσοκομείο του Πύργου να θωρακιστεί και να μην κινδυνέψει ξανά η λειτουργία του από μια ενδεχόμενη πλημμύρα όπως συνέβη τον Φεβρουάριο του 2012.

Η προθεσμία κατάθεσης των οικονομικών προσφορών των ενδιαφερόμενων για την ανάληψη των τεσσάρων συνολικά εργασιών που απαιτούνται, λήγει την προσεχή Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Οι εργασίες
Συγκεκριμένα η πρώτη προσφορά που ζητείται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου αφορά την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών ύψους 24.000 ευρώ που περιλαμβάνει α) την «κατασκευή τριών (3) αντλιοστασίων υποβρύχιων αντλιών» (θα κατασκευαστούν τρεις υπόγειες δεξαμενές για την τοποθέτηση δίδυμων υποβρυχίων αντλιών και θυροφράγματος), β) την «Ανύψωση τοιχίων cour-angless σε τέσσερα κτίρια του Νοσοκομείου (Α2,Α3,Α4 ΚΑΙ Α5) κατά 0,70μέτρα για 100 μέτρα με οπλισμένο σκυρόδεμα και γ) την Περίφραξη στην οποία θα γίνει ανύψωση του τοιχίου της ανατολικής πλευράς του οικοπέδου και κατασκευή νέου τοιχίου, παράλληλα με το τοιχίο της υπάρχουσας περίφραξης στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου.

Στην δεύτερη εκδήλωση ενδιαφέροντος ζητείται η κατάθεση οικονομικής προσφοράς για την προμήθεια και εγκατάσταση δώδεκα (12) θυροφραγμάτων για τις εξωτερικές πόρτες του Νοσοκομείου συνολικού προϋπολογισμού 3.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, για την προστασία του κτιρίου από τυχόν συγκέντρωση νερών στις αυλές του περιβάλλοντα χώρου, θα υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης των εξωτερικών θυρών του κτιρίου, με αφαιρούμενα θυροφράγματα.

Η τρίτη εργασία αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση τριών (3) μεταλλικών θυροφραγμάτων προϋπολογισμού 8.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Στόχος της εργασίας αυτής είναι να απομονωθούν οι αγωγοί εκβολής στο αρδευτικό κανάλι.

Και τέλος, η τέταρτη εργασία που θα εκτελεστεί, αφορά την προμήθεια τριών (3) ζευγών υποβρυχίων αντλιών αποστράγγισης προϋπολογισμού 32.000 ευρώ. Όλες οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, θα ενισχύσουν την ήδη αντιπλημμυρική προστασία του Νοσοκομείου Πύργου.

Πηγή: ilialive.gr