Σε διακοπή της δίκης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη προχώρησε η έδρα λόγω «ωραρίου». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Μαρτίου του 2013, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Ο κ. Κασιδιάρης δικάζεται για υπόθεση ξυλοδαρμού και ληστείας σε βάρος πολίτη.


Στο Εφετείο βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, όπου δικάζεται για την επίθεση σε διδακτορικό φοιτητή το 2007 στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας «Ποτέ Ξανά», καθώς και μέλη της Χρυσής Αυγής. Ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία στους δρόμους γύρω από το δικαστήριο.

'Εξω από το Εφετείο υπάρξαν εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δυο συγκεντρώσεις. Στην συμβολή των οδών Λουκάρεως και Αλεξάνδρας έχουν περιοριστεί οι συμμετέχοντες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, ενώ στον προαύλιο χώρο του Εφετείου,βρίσκονται μέλη της Χρυσής Αυγής οι οποίοι πραγματοποιοπούν συγκέντρωση συμπαράστασης.

Η κατάσταση ήταν εκκρυθμη για αυτό το λόγο ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν σπεύσει στο σημείο. 

Η αστυνομία έκανε διαπραγματεύσεις με τους διαδηλωτές προκειμένου να μην κατέβουν την Λουκάρεως και συναντηθούν με τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνέργεια σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

 Η εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνείται ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στο περιστατικό και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα βρισκόταν στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ της κλινικής.