Η πορεία των χρονοδιαγραμμάτων για τη διαθεσιμότητα και το μείζον ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο βρέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας, που άρχισε στις 10 το πρωί.
Ο κ. Μανιτάκης παρουσίασε την εξέλιξη του προγράμματος διαθεσιμότητας μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, η οποία έχει ολοκληρωθεί στο 70%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε στην τρόικα το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο αναφέρει ότι 8.800 υπάλληλοι μέχρι τον Ιούνιο θα τεθούν σε διαθεσιμότητα φτάνοντας συνολικά τους 2.700. Ο μνημονιακός στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν τεθεί εκτός Δημοσίου 25.000 εργαζόμενοι. 

Η βασική απαίτηση της τρόικας είναι η μείωση του δημοσίου τομέα, κάτι που τέθηκε από την πλευρά των εκπροσώπων κυρίων Ματίας Μορς, Κλάους Μαζούχ και Μαρκ Φλάναγκαν, στην χθεσινή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται πως το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο δεν συζητήθηκε στη συνάντηση που έγινε την Κυριακή το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα.