current views are: 1

4 Μαρτίου 2013
Δημοσίευση18:05

Παραβάσεις στο παλιό λιμάνι Χανίων

Πλήθος παραβάσεων στο παλιό λιμάνι των Χανίων βεβαίωσε το 2012 η δημοτική αστυνομία της πόλης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.  

Δημοσίευση 18:05’
αρθρο-newpost

Πλήθος παραβάσεων στο παλιό λιμάνι των Χανίων βεβαίωσε το 2012 η δημοτική αστυνομία της πόλης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.  

Πλήθος παραβάσεων στο παλιό λιμάνι των Χανίων βεβαίωσε το 2012 η δημοτική αστυνομία της πόλης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.   Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν παράνομη στάθμευση οχημάτων και κατάσχεση προϊόντων παραεμπορίου.  

Ειδικότερα, το 2012, η δημοτική αστυνομία βεβαίωσε 3.250 παραβάσεις για παράνομη στάση-στάθμευση και αφαίρεσε από 122 οχήματα τις πινακίδες κυκλοφορίας. Επίσης, προχώρησε σε 54 μηνύσεις για ηχορύπανση, κοινή ησυχία και λειτουργία μουσικής στα καταστήματα χωρίς άδεια και βεβαίωσε 134 παραβάσεις για μη τήρηση των διατάξεων προστασίας αρχαιοτήτων και ανθυγιεινές εστίες-ακάλυπτα οικόπεδα.  

Ακόμη, βεβαιώθηκαν 262 παραβάσεις για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ, σε 171 ελέγχους κατασχέθηκαν 10.500 προϊόντα παραεμπορίου.  

Μόνο κατά την περίοδο του καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκαν στην παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι 56 έλεγχοι σε επιχειρήσεις-καταστήματα από το μεικτό κλιμάκιο (ΕΛΑΣ-Λιμενικό Σώμα-Δημοτική Αστυνομία) και υποβλήθηκαν μηνύσεις για διάφορες παραβάσεις ( ηχορύπανση, λειτουργία μουσικής στα καταστήματα χωρίς άδεια, τροποποίηση υγειονομικών όρων) ενώ έγιναν και εννέα συλλήψεις.  

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων, Μανούσο Λιονάκη «η δημοτική αστυνομία καθημερινά καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με τακτικούς αλλά και έκτακτους ελέγχους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, με στόχο να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της παλιάς πόλης».  

Επίσης, από τον Απρίλιο θα απαγορεύεται η είσοδος στην παλιά πόλη σε όλα τα οχήματα.


σχετικα αρθρα