Θέμα με το ύψος του ανώτατου ορίου του ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο ανέκυψε στη Βουλή, μετά την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η οποία φαίνεται να το... τροποποιεί από τα 1.000 στα 600 ευρώ.
Μάλιστα, τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητά το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά, ζήτησαν διευκρινίσεις για τη συγκεκριμένη διάταξη από τον υφυπουργό, Γιώργο Μαυραγάνη.  

Ειδικότερα, στην ανάλυση της έκθεσης του ΓΛΚ αναφέρεται ότι «μειώνεται σε 600 ευρώ από 1.000 ευρώ που ισχύει, το ύψος του ανώτατου ορίου ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο».

Ωστόσο, στο σχετικό άρθρο 35 δεν περιλαμβάνεται σχετική πρόβλεψη αλλαγής του ορίου.
      

Το θέμα διαπίστωσε και έθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Ν. Καραθανασόπουλος επικαλούμενος την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλάξει το όριο αυτό.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ορίου του ακατάσχετου ποσού».

Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της επιτροπής Αντ. Μπέζας κάλεσε τον υφυπουργό να επιληφθεί του θέματος που έχει προκύψει με τη διαφορά που εντοπίζεται ανάμεσα στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της διάταξης του νομοσχεδίου.