Συγγενείς και φίλοι «αποχαιρέτησαν» στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών τον Γιώργο Κολοκυθά, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 67 ετών, αλλά όχι χωρίς να αφήσει πίσω του μία μεγάλη μπασκετική κληρονομιά.


Τον Γιώργο Κολοκυθά, ο οποίος έφυγε από ανακοπή καρδιάς (2/3), συνόδευσαν στην τελευταία «κατοικία» του όχι μόνοι οι συγγενείς του, αλλά και πλήθος φίλων και γνωστών, αφού όλα αυτά τα χρόνια είχε καταφέρει να ξεχωρίσει με το ήθος του και την εργατικότητά του.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο γενικός γραμματέτος της Ε.Ο.Κ., Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο οποίος συνοδευόταν από σύσσωμο το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, παρουσία του προέδρου, Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Έχοντας υπάρξει εκ σπουδαιότερων παικτών, ακούραστος εργάτης του ελληνικού μπάσκετ και με επί χρόνια ενεργό ρόλο στο χώρο και στα διοικητικά της Ε.Ο.Κ., απ' το τελευταίο «αντίο» δε θα μπορούσαν να λείπουν προσωπικότητες όπως οι Θανάσης Γιαννακόπουλος, Αργύρης Πεδουλάκης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Παναγιώτης Βασιλακόπουλος, Γιάννης Μπουρούσης (σ.σ. εκμεταλλευόμενος 2ήμερο ρεπό της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο), Γιάννης Ιωαννίδης, Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Πολίτης, Δημήτρης Κοκολάκης κι Αλέκος Κοντοβουνήσιος μεταξύ άλλων.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι σεβάστηκαν την επιθυμία της οικογενείας του εκλιπόντα κι αντί στεφάνων κατέθεσαν χρήματα για την ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου».


Πηγή: gazzetta.gr