Ποινές φυλάκισης από δύο έως οκτώ μήνες με τριετή αναστολή και χρηματικά πρόστιμα από 2.000 έως 5.000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης σε 13 άτομα που συνελήφθησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, έπειτα από αστυνομική έφοδο, κατηγορούμενοι ότι συμμετείχαν σε κυνομαχίες.

Αθώοι κρίθηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν στην ίδια επιχείρηση.

Οι κυνομαχίες είχαν «στηθεί» σε στάβλο με άλογα, σε χώρο που λειτουργεί ως στέκι κυνηγών, έξω από την Κατερίνη. Τις παρακολουθούσαν δεκάδες θεατές οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή.

Τη στιγμή της αστυνομικής επιχείρησης ήταν σε εξέλιξη μονομαχία μεταξύ δύο σκύλων, ράτσας πίτμπουλ, τα οποία έφεραν τραύματα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν σε τρία αυτοκίνητα άλλους επτά σκύλους, εκ των οποίων ο ένας νεκρός.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι βρέθηκαν στο σημείο με σκοπό τη διενέργεια κυνομαχιών, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για συνάντηση κυνηγών, το δικαστήριο ωστόσο δεν πείστηκε από την επιχειρηματολογία τους.

Από την αστυνομική προανάκριση πάντως δεν διαπιστώθηκε αν οι συμμετέχοντες είχαν ποντάρει χρήματα στοιχηματίζοντας στα σκυλιά.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων της Κατερίνης, που παρακολούθησαν τη διαδικασία, θεωρώντας ότι οι ποινές έπρεπε να ήταν πιο βαριές.