Φιλικότερη πόλη για τα άτομα με κινητικά προβλήματα γίνονται τα Χανιά, μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς παρεμβάσεων σε πεζοδρόμια και πλατείες, κυρίως, σε κεντρικά σημεία τής πόλης. Με στόχο τη βελτίωση τής προσβασιμότητας των ΑμεΑ, ο Δήμος κατασκεύασε 31 νέες μπάρες, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και εργασίες συντήρησης και επισκευής υφιστάμενων πεζοδρομίων και ραμπών ΑμεΑ, μέσα στην πόλη των Χανίων.

Συνεργεία του Δήμου προχώρησαν, επίσης, σε ανακατασκευή ραμπών, που είχαν υποστεί φθορές.

«Η προσπάθεια τού Δήμου αποτελεί μία απτή απόδειξη ευαισθησίας προς συμπολίτες μας με προβλήματα που πρέπει όλοι να τους σεβόμαστε και η οποία στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους στο δημόσιο χώρο», τόνισε -με την ευκαιρία ολοκλήρωσης των έργων- ο δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκης.

Παράλληλα, όμως, κάλεσε τους πολίτες και κυρίως τους οδηγούς να προστατεύσουν αυτές τις υποδομές, ώστε, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, «να παραμείνουν για να εξυπηρετούν τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα κινητικότητας, αλλά και το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, όπως υπερήλικες και τις μητέρες με βρεφικά αμαξίδια».