Η αντιμετώπιση της ανεργίας, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και ο κατώτατος μισθός θα βρεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης με τους επικεφαλής της τρόικας, σήμερα στις 2 το μεσημέρι. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα βρεθεί το νέο σχέδιο του υπουργείο Εργασίας που προβλέπει ρύθμιση για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και θα αφορά μόνο όσους είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά, και θα τους δίνεται περίοδος χάριτος τουλάχιστον έως τον Ιούνιο για την πληρωμή των πρώτων δόσεων.

Συγκεκριμένα, για οφειλές μέχρι 50.000 ευρώ θα πρέπει να παρουσιάζονται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, για οφειλές από 50.000 μέχρι 100.000 θα κατατίθεται χρηματοοικονομικός οικονομικός χάρτης και για οφειλές πάνω από 100.000 θα απαιτούνται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία τα οποία θα πιστοποιούνται από τρίτους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνονται 60 ή 72 δόσεις ενώ το ελάχιστο ποσό μπορεί να πέσει και κάτω από τα 100 ευρώ ανά δόση.

Ωστόσο, από τη ρύθμιση δεν θα επωφεληθούν πτωχευμένες επιχειρήσεις αλλά και όσες έχουν κατ’ επανάληψη μπει σε ρυθμίσεις αλλά στην πορεία τα χρέη τους δεν έχουν ρυθμιστεί.

Ταυτόχρονα, στη συνάντηση θα συζητηθεί και ο «μηχανισμός» προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, καθώς θεωρείται δεδομένος ο προσδιορισμός και η επιτάχυνση του νέου τρόπου, ώστε το ζήτημα να έχει κλείσει έως τις 15 του μηνός, βάσει των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας μας.