Ένας από τους πιο γνωστούς ληστές της δεκαετίας του '90 και διαβόητος δραπέτης έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.
Ο 57χρονος Σπύρος Ζολώτας, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος της σπείρας του Κώστα Πολυδώρου, του περίφημου Ρομπέν των Τραπεζών.

Ήταν το 1996 που η συμμορία είχε διαπράξει πάνω από 11 ληστείες, ωστόσο από τα χρήματα που άρπαζαν μεγάλα ποσά τα μοίραζαν στους φτωχούς, ενώ ο Πολυδώρου αγόραζε και ακριβά έργα τέχνης.

Σύμφωνα με το «Έθνος», ο Ζολώτας τον τελευταίο καιρό συνεργαζόταν με άλλους δύο ληστές τραπεζών και έστηνε εκείνος τα χτυπήματα ως πιο έμπειρος.

Ο ίδιος εκμεταλλευόταν την ηλικία του και το παρουσιαστικό του -είναι 57 ετών-, φορούσε περούκες και έμπαινε στις τράπεζες ως πελάτης και γινόταν το μάτι των ληστών. Μόλις άνοιγε το χρηματοκιβώτιο έκανε νόημα στους συνεργούς τους και εκείνοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα.

Μάλιστα ο Ζολώτας είχε πάντα στη ζώνη του μία δερμάτινη θήκη και μέσα το περίστροφο, το οποίο και χρησιμοποίησε στις 27 Ιουνίου του 2012 στην ένοπλη ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Νέας Σμύρνης όπου είχε πυροβολήσει και τραυματίσει στο χέρι τη διευθύντρια του υποκαταστήματος. Στις τελευταίες επιθέσεις της συμμορίας του στις τράπεζες είχε και χειροβομβίδα, την οποία μάλιστα απείλησε να χρησιμοποιήσει.