Για απάτη άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ συνελήφθη 38χρονος ο οποίος εργαζόταν ως λογιστής σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης. Όπως διαπιστώθηκε, επί δύο χρόνια ιδιοποιούταν επιταγές πελατών της εταιρείας παρακρατώντας τα χρήματα ή πλαστογραφούσε επιταγές της εταιρείας, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτόν ποσό συνολικού ύψους 517.000 ευρώ.
Ο 38χρονος συνελήφθη τη Δευτέρα στο Ελαιοχώρι Καβάλας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «Πλαστογραφία», «Απάτη» και «Υπεξαίρεση από εντολοδόχο» κακουργηματικής μορφής, καθώς και για «Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα», με την οποία αναμένετο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τον Αύγουστο του 2012, σε βάρος του συλληφθέντος κατατέθηκε έγκληση στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, από τον διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας επαγγελματικών συσκευών ψύξης, για τα ανωτέρω αδικήματα.

Όπως προέκυψε από την έρυνα που ακολούθησε, ο 38χρονος, εργαζόμενος ως λογιστής στην εν λόγω εταιρεία κατά το χρονικό διάστημα από το 2010 έως τον Αύγουστο του 2012, ιδιοποιήθηκε παράνομα επιταγές πελατών της εταιρείας, ενώ κατά την είσπραξή τους από τραπεζικά καταστήματα δεν κατέθετε τα χρήματα σε λογαριασμούς της, αλλά τα παρακρατούσε.

Επίσης, υπεξαίρεσε σφραγίδες της εταιρείας και περίπου 40 λευκά φύλλα επιταγών της, τα οποία πλαστογραφούσε βάζοντας υπογραφή και σφραγίδα της εταιρείας στη θέση του εκδότη, Στη συνέχεια συμπλήρωνε τα υπόλοιπα πεδία των επιταγών, όπως χρηματικά ποσά και ημερομηνία έκδοσης, εν αγνοία της εταιρείας και στη συνέχεια κατέθετε προς είσπραξη τις επιταγές  σε διάφορες τράπεζες, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Το πρωί της Δευτέρας ο 38χρονος μετέβη σε τραπεζικό κατάστημα στην περιοχή της Καβάλας και κατέθεσε μία από τις προαναφερθείσες υπεξαιρεθείσες επιταγές, την οποία πλαστογράφησε με σκοπό να εισπράξει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο Ελαιοχώρι Καβάλας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε η επιταγή των 2.000 ευρώ.  Η προανάκριση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζεται.