Αποτροπιασμό προκαλούν τα πλάνα από ντοκιμαντέρ Έλληνα κινηματογραφιστή που ακολουθούσε πέρυσι το καλοκαίρι επί ένα μήνα μέλη της Χρυσής Αυγής, πλάνα τα οποία προέβαλε στο βραδινό δελτίο της Τρίτης το βρετανικό κανάλι Channel 4.
Στις εικόνες εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών Αλέξανδρος Πλωμαρίτης να βρίζει αλλοδαπούς και να λέει ότι για την οικονομική κρίση «ευθύνονται οι λαθρομετανάστες». Κάνει λόγο για «3 εκατομμύρια χαραμοφάηδες, που μας πίνουν το νερό, μας τρώνε το φαΐ και αναπνέουν τον αέρα τον δικό μας τον ελληνικό και μας σκοτώνουν».

Τους χαρακτηρίζει δε «πρωτόγονους, υπανθρώπους και μιάσματα». Σε συζήτηση με φίλους του ακούγεται η φράση «είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους», με τον κ. Πλωμαρίτη στη συνέχεια, γελώντας με την παρέα του, να λέει ότι μπορούν να γίνουν «σαπούνια, αλλά όχι για ανθρώπους παρά μόνο για αμάξια ή πεζοδρόμια, επειδή αυτοί είναι χημικοί και μπορεί να βγάλουμε καμιά καντήλα».

Αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων στον ίδιο τόνο ότι το δέρμα των παράνομων μεταναστών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λαμπατέρ και τα δόντια τους για μπεγλέρια. Σε άλλο σημείο το μέλος της Χρυσής Αυγής αναφέρει ότι «αν είναι μελαψοί θα τους ασπρίσουμε πρώτα και μετά θα τους ασπρίσουμε στις κλωτσιές». Ο κινηματογραφιστής Κωνσταντίνος Γεωργούσης δήλωσε στο δελτίο του βρετανικού καναλιού ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής που συνάντησε και του επέτρεψαν να τους κινηματογραφήσει ήταν πολύ περήφανοι για τη δημόσια έκθεση της δράσης τους.

Χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή διαφορετικό από άλλα ακροδεξιά ή φασιστικά κόμματα, καθώς είναι ξεκάθαρα νεοναζιστικό ή ναζιστικό κόμμα, αφού ασπάζεται τις εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες του Χίτλερ. Προσθέτει ότι πολλοί από τους υποστηρικτές αγνοούν τι εστί εθνικοσοσιαλισμός και εντυπωσιάζονται από την επίδειξη δύναμης και το θέαμα που προσφέρει η Χρυσή Αυγή.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο.

Ο Κασιδιάρης αποκάλεσε παραμύθια το βίντεο του channel 4 -Απειλεί με μηνύσεις

«Θα κάνουμε σαπούνια τους ξένους; Μα, είστε σοβαρή κυρία μου» με αυτή φράση ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, με παρέμβαση του στον ΣΚΑΪ επιχείρησε να διαψεύσει ότι υποψήφιος βουλευτής του κόμματος ζήτησε να γίνουν οι μετανάστες σαπούνια.

«Ηταν κάποιοι δημοσιογράφοι που πήγαν σε ένα καφενείο χωρίς να αναφέρουν στον κόσμο που ήταν εκεί πως τους μαγνητοσκοπούν. Αυτά είναι παραμύθια, είναι υπόθεση για τα πανηγύρια. Να προβάλετε συνέχεια το βίντεο για να γελάει ο κόσμος», δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως η Χρυσή Αυγή θα κινηθεί νομικά εναντίον του channel 4. Μάλιστα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και στον Θάνο Τζήμερο που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή λέγοντας «η Χρυσή Αυγή δεν είναι η αρρώστια, όπως είπε ο κ. Τζήμερος, αλλά το φάρμακο απέναντι στην διαφθορά και την παρακμή».

Στον εισαγγελέα το βίντεο 


Από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής υποβάλλεται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οπτικοακουστικό υλικό από μεσημβρινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή, που προέβαλε απόσπασμα χθεσινού ντοκιμαντέρ του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Channel 4, στο οποίο εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής ελληνικού πολιτικού κόμματος να απευθύνεται σε αλλοδαπούς με απειλητικές εκφράσεις, όπως «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους. Σαπούνια γιατί είναι και ωραίο», «Θα τα ‘χουμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια να πούμε για τα πεζοδρόμια …», «…κάνα λαμπατέρ να φτιάξουμε με το δέρμα τους…», «Τα δόντια να πάρουμε…».