Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρία Nobilis. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, που προχθές καταδικάστηκε για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες και το δικαστήριο, μεταξύ άλλων, αποφάσισε και τη δήμευση του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη αγόρασε το ακίνητο το 2010 με τραπεζικό δάνειο από την εταιρία Nobilis.  

Ακόμα όμως και σήμερα η offshore εταιρία Nobilis χρησιμοποιεί ως έδρα της στην Ελλάδα το κτήριο της Δ. Αρεοπαγίτου αριθμός 33. Στο διαδίκτυο όποιος αναζητήσει στοιχεία για την εταιρία θα δει ότι ως διεύθυνση δηλώνεται η «Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33» και τηλέφωνο το 210-9215903, ενώ στην περιγραφή της εταιρίας αναφέρεται «Μεσίτες Αστικών Συμβάσεων». 
 
Η αγοραπωλησία έγινε το 2010 και συγκεκριμένα λίγες μέρες πριν από την ψήφιση στη Βουλή του νόμου που πενταπλασίαζε τη φορολογία ακινήτων που ανήκαν σε offshore. 
 
Πρόκειται για μια από τις πιο ακριβές διατηρητέες κατοικίες στη χώρα σε έναν από τους ακριβότερους δρόμους της Ευρώπης, όπου η αντικειμενική αξία φτάνει τις 7.000 ευρώ του τ.μ. 
 
Όποιος βρεθεί μέσα στο σπίτι όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια ο Άκης Τσοχατζόπουλος νομίζει ότι βρίσκεται σχεδόν πάνω στην Ακρόπολη. Η θέα ανεμπόδιστη ενώ η πολυτέλεια περισσεύει  Τα 209 τ.μ. περιλαμβάνουν ένα μεγάλο σαλόνι, πέντε δωμάτια, μια κουζίνα και δύο μπάνια. Επιπλέον διαθέτει άλλα 200 τ.μ. στο δώμα που έχει μετατραπεί σε roof garden και βρίσκεται μια ανάσα από τον Ιερό Βράχο και ακόμα οκτώ αποθήκες στο υπόγειο. 
 
Η κατοικία είναι πολυτελώς ανακαινισμένη και πολλοί την συγκρίνουν με το Προεδρικό Μέγαρο και επιλεγμένα ακίνητα της Ηρώδου του Αττικού.

Όπως υποστήριξε η κυρία Σταμάτη, πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ, που όπως λέγεται επιθυμούσε διακαώς ένα σπίτι με θέα την Ακρόπολη, « ο λόγος για τον οποίο το ακίνητο αγοράστηκε επ' ονόματί μου και με εγγυητή τον σύζυγό μου υπήρξε ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου, δηλαδή η 25ετία».