Ρυθμίσεις για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσεων δημοτικών εγκαταστάσεων άθλησης ή αναψυχής στην επικράτεια, προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, οι ειδικές αυτές ρυθμίσεις θα κατατεθούν στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τα αυθαίρετα.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Καλαφάτη άμεσα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση σχετικά με τις προδιαγραφές σύνταξης μελετών διαχείρισης πάρκων, όπως το Άλσος Βεΐκου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στο Κοινοβούλιο έπειτα από ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία είχε ζητήσει να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τον καθορισμό προδιαγραφών σύνταξης μελετών διαχείρισης αλσών ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία νομιμοποίησης των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων του Άλσους Βεΐκου.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει επίσης από το υπουργείο να ενημερώσει τη Βουλή αν θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με τις κοινωφελείς δημοτικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν εντός αναδασωτέων περιοχών.