Την επ' αόριστον αναστολή των μαθημάτων αποφάσισε το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απορρόφησή του από το τμήμα του Προγράμματος Ψυχολογίας.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τμήματος ήταν λιτή και ενδεικτική των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από το σχέδιο «Αθηνά».

«Έπειτα από την ανακοίνωση της πρότασης του Υπουργού Παιδείας για τη νέα µορφή του σχεδίου «Αθηνά», η έκτακτη Συνέλευση των µελών ∆ΕΠ του Τµήµατος ΦΠΨ αποφασίζει την αναστολή των µαθηµάτων του Τµήµατος ΦΠΨ και του Προγράµµατος Ψυχολογίας επ' αόριστον» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του ΦΠΨ χορηγεί, από το 1983, αυτόνομα πτυχία στην Ψυχολογία ισότιμα των πτυχίων Ψυχολογίας που χορηγούν τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στην ουσία πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά προγράμματα, από το οποίο ξεκίνησε ιστορικά η συστηματική διδασκαλία της ψυχολογίας στη χώρα.