Διαφθορά και φοροδιαφυγή προβληματίζουν τον Άρειο Πάγο

Διαφθορά και φοροδιαφυγή προβληματίζουν τον Άρειο Πάγο
Η αποτελεσματικότητα των ερευνών για τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μεταξύ του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ι. Τέντε, του οικονομικού αντεισαγγελέα Α.Π., Ν. Παντελή, και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στ. Στασινόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τέντες ζήτησε να ερευνηθούν κατά προτεραιότητα οι επίμαχες υποθέσεις και να γίνεται σε σταθερή βάση δειγματοληπτικός έλεγχος σε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, όπου εμφανίζεται συνήθως υψηλός κίνδυνος παραβατικότητας.

Ακόμη, στη συνάντηση αυτή ζητήθηκε να ερευνηθούν τα εμβάσματα 139 εφοριακών στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι ήδη το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα ελεγχθούν από πλευράς δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Παράλληλα, συζητήθηκε η πρόοδος των ερευνών σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ για διάφορες λίστες, όπως η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα των χιλιάδων καταθετών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης, διαφόρων πολιτικών, δημάρχων κ.λπ.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι έρευνες μπορεί να χρειαστούν αρκετό διάστημα λόγω του μεγάλου φόρτου υποθέσεων που βαραίνει το ΣΔΟΕ, με δεδομένα και τα μεγάλα κενά στις οργανικές του θέσεις και την ανάγκη ανανέωσης του στελεχιακού του δυναμικού.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από οχλήσεις της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, οι ελληνικές τράπεζες έχουν στείλει στο ΣΔΟΕ περιουσιακά στοιχεία για τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού, τα οποία αξιολογούνται από το ΣΔΟΕ, προκειμένου να υποβάλει σχετική έκθεση στη Βουλή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο