Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και τοπικά θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους στα πελάγη, περιμένουμε σήμερα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 14 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 6 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 16 στα νησιά του Αιγαίου. Στις βόρειες περιοχές της Κρήτης η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 19 βαθμούς.Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν και στο Ιόνιο.

Αναλυτικά:

Βροχές με πιθανότητα καταιγίδας θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό, στρεφόμενοι κατά τη διάρκεια της ημέρας σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και από το μεσημέρι θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, το Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη με ισχυρές καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά, η Αττική, η Εύβοια και η Κρήτη. Χιόνια θα «πέσουν» στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Οι άνεμοι δεν θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα έντονα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ της Πέμπτης έως και το μεσημέρι της Παρασκευής θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού αιγαίου.

Tην Παρασκευή, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, όπου από το βράδυ θα επεκταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, όπου και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. 

Το Σάββατο, στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί εντάσεως έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.