Με καταλήψεις και αποχή από τα μαθήματά τους απαντούν οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού στη στάση των μαθητικών δρομολογίων που ξεκίνησε από χθες το ΚΤΕΛ Σερρών.

Σε κατάληψη βρίσκονται από το πρωί το Λύκειο Πενταπόλεως, το Λύκειο Στρυμονικού και το Λύκειο Ν.Ζίχνης, ενώ αποχή από τα μαθήματά τους κάνουν μαθητές από το Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος του δήμου Εμμ. Παππά.

Στο πλευρό των μαθητών βρίσκονται και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του νομού, με το Σύλλογο Γονέων του δήμου Βισαλτίας να απειλεί με κλείσιμο του Γυμνασίου Δημητριτσίου, ενώ αντίστοιχα και ο σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Σιδηροκάστρου Σιντικής να βρίσκεται επί ποδός.

Από την πλευρά τους αμετακίνητοι στην απόφασή τους να σταματήσουν τα μαθητικά δρομολόγια εμμένουν οι οδηγοί και ιδιοκτήτες των υπεραστικών ΚΤΕΛ Σερρών αν δεν πληρωθούν έστω και μέρος του χρέους που έχουν
λαμβάνειν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το συνολικό ποσό να αγγίζει τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ,

Την ίδια ώρα στα ταμεία της περιφερειακής Ενότητας Σερρών βρίσκονται περισσότερες από 500.000 χιλ. ευρώ προκειμένου να δοθούν στα ΚΤΕΛ,αλλά τα χρήματα δεν εκταμιεύονται λόγω γραφειοκρατικής διαδικασίας και διαφωνίας για την εκ νέου έκπτωση του ποσοστού 20% προς τα ΚΤΕΛ που επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών.