Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας αλλά και στην Άρτα ενώ θα προχωρήσουν και στην Λευκάδα μετά τα περιστατικά ρευματοκλοπής που εντοπίστηκαν.
Ο προϊστάμενος δικτύων της ΔΕΗ με αρμοδιότητα την Άρτα, την Πρέβεζα και τη Λευκάδα Κώστας Νταλιάνης σε δηλώσεις που έκανε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και στην εκπομπή του Γιώργου Γκότζου, περιέγραψε την κατάσταση με ακόμη χειρότερα χρώματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, από τους ελέγχους που έγιναν το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκαν 55 περιπτώσεις επιχειρηματιών που συστηματικά έκλεβαν ρεύμα.

Τριάντα περίπου βρίσκονται στην περιοχή της Πρέβεζας και οι υπόλοιπες στην Άρτα.

«Όταν αντιληφθήκαμε τι ακριβώς συμβαίνει συγκροτήθηκαν συνεργεία τα οποία συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλη την περιοχή ευθύνης. Θα τους ανακαλύψουμε όλους. Το φαινόμενο αυτό, της κλοπής ρεύματος, παρουσιάζει έξαρση τους τελευταίους μήνες» υπογράμμισε ο κ. Νταλιάνης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΔΕΗ οι επιχειρηματίες που προέβησαν σε αυτές τις πράξεις ανήκουν σε δύο κατηγορίες. Σε κάποιους που εξαπατήθηκαν και σε άλλους που το κάνουν κατ' εξακολούθηση.

Επιτήδειοι, κυρίως Ρουμάνοι και Βούλγαροι τους τελευταίους μήνες πλησίασαν πολλούς επιχειρηματίες και αποσπώντας τους χρηματικά ποσά της τάξης των διακοσίων μέχρι τριακοσίων ευρώ, «ρύθμιζαν» τα ρολόγια με αποτέλεσμα αυτά να γράφουν πολύ λιγότερη από την πραγματική κατανάλωση ρεύματος.

Η ΔΕΗ που έχει πλέον όλα τα στοιχεία στη διάθεσή της προχωρά στην επιβολή προστίμων ενώ οι επιχειρηματίες είναι αντιμέτωποι και με ποινικές ευθύνες.

Πηγή: pamepreveza.gr