Επιτόπια αυτοψία πραγματοποίησαν εκ νέου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας χθες το πρωί στις 9:30 σύμφωνα με το έγγραφο που απεστάλη στο δήμαρχο Τρίπολης και κοινοποιείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, στον Περιφερειάρχη, στους αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας και υπεύθυνο για θέματα υγείας.

Στο Έγγραφο του Υγειονομικού αναφέρεται ότι  λόγω των συσσωρευμένων για μεγάλο χρονικό διάστημα απορριμμάτων μέσα και έξω από τους κάδους και της διασκόρπισής τους σε πολλές περιπτώσεις και στο δρόμο εγκυμονούν κίνδυνοι για την ανάπτυξη εστιών εντόμων και τρωκτικών με απώτερους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον.

Στην έκθεση του υγειονομικού ζητείται  να μεταφερθούν άμεσα από το δήμο και τις υπηρεσίες του όλα τα απορρίμματα με προτεραιότητα στους χώρους του νοσοκομείου, των σχολείων, των παιδικών σταθμών και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης ζητούν από το δήμο να προβεί στο πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων και των χώρων γύρω από αυτούς και επισημαίνεται ότι αν δεν υπάρξει συμμόρφωση τότε θα εφαρμοστούν σε βάρος του δήμου οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Ενώ συστήνεται και στους άλλους φορείς που κοινοποιείται το έγγραφο να προχωρήσουν στις δικές τους ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΧΥΤΑ που μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε την περιοχή έχει κλείσει λόγω κορεσμού.


πηγή:arcadiaportal.gr