Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ για σήμερα η Ομοσπονδία τους αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.
Οι υπάλληλοι διαμαρτύρονται για το νέο οργανόγραμμα του ΥΠΠΟ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα εισαχθεί την Παρασκευή στη Βουλή

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, το νέο οργανόγραμμα «θάβει δια παντός τον Ελληνικό Πολιτισμό».

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού διαμαρτύρονται, διότι το εν λόγω οργανόγραμμα καταργεί όλες τις διευθύνσεις Διοικητικού και Οικονομικού του ΥΠΠΟ, όπως και την Γενική Γραμματεία, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν προηγηθεί από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν.

Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας με την Ομοσπονδία εξήγησε πως από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παρέμβασης επί του σχεδίου οργανισμού λειτουργείας του ΥΠΠΟ».

«Ο Οργανισμός που θάβει δια παντός τον Ελληνικό Πολιτισμό θα μείνει στα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ με ενότητα και αποφασιστικότητα θα τον αποσύρουμε» καταλήγει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.