Απαράδεκτες χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ τις νέες ρυθμίσεις του Ν. 4093/2012 «περί επίορκων», που όπως επισημαίνει, μοναδικό στόχο έχουν να αποτελέσουν «το άλλοθι για μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων».

«Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι τα πραγματικά σοβαρά περιστατικά παραβατικότητας, εκείνα δηλαδή που χρήζουν άμεσης εκδίκασης και επιβολής ακόμα και της αυστηρότερης των ποινών (απόλυση), να εξισώνονται με ήσσονος σημασίας ζητήματα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Κάνει επίσης λόγο για «ισοπεδωτικές λογικές» εκ μέρους της κυβέρνησης, που, όπως υποστηρίζει, έχουν σαν αποτέλεσμα αντί της δίωξης μερικών εκατοντάδων επίορκων «να μπαίνουν στο στόχαστρο 7.000 και πλέον δημόσιοι υπάλληλοι».

«Η επιμονή της τρόικας για 25.000 απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα μέχρι το τέλος του έτους και η παθητική στάση που ακολουθεί η κυβέρνηση δρομολογούν νέα βίαιη συρρίκνωση των Δημοσιών Υπηρεσιών», προειδοποιεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία και αποφάσισε να εισηγηθεί στο αυριανό Γενικό Συμβούλιο τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και άλλων μορφών δράσης.