Η όγδοη ημέρα του Μάρτη είναι αφιερωμένη στις γυναίκες. Με αφορμή αυτή την ημέρα σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα λαμβάνουν χώρα δρώμενα αφιερωμένα στο «ασθενές φύλο». Συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και διάφορες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τα δικά τους μηνύματα γι΄αυτή την ημέρα εκφράζουν και τα κόμματα, μηνύματα που υποδηλώνουν την αξία της γυναίκας ανα τους αιώνες.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί στις 12 το μεσημέρι τις κρατούμενες στις φυλακές της Θήβας στον Ελαιώνα.

Στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και στις 6:30 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Παρόμοιες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και οι 12 ηθοποιοί του θεάτρου VAULT ενώνουν τις φωνές τους στην πλατεία Συντάγματος στις 5:30 το απόγευμα και στο Μοναστηράκι στις 7 το απόγευμα για να στείλουν το μήνυμα ότι «εκατομμύρια γυναίκες δεν ζητούν τη βοήθειά μας, πεθαίνουν γι' αυτήν».

Στις 7:15 η παράσταση «Η μαμά μου ποτέ δεν πεθαίνει» (θέατρο Vault, Μελενίκου 26, Βοτανικός) της Claire Castillon, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, αφιερώνεται στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και στην εκστρατεία αλληλεγγύης τους «Παστίλιες! για τον πόνο του άλλου».

Στις 8:30 πριν την έναρξη της παράστασης, μέρος των εσόδων της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη της δράσης της οργάνωσης, θα προβληθεί βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. 

Ημεγάλη κυρία του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου,Κριστίν Λαγκάρντ με μήνυμα της, ανέφερε με αφορμή αυτή την γιορτή ότι «αύριο δεν θα χρειαζόμαστε πια ποσοστώσεις» για να προωθηθεί η ισότητα των φύλων. Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα τα νεαρά κορίτσια «να έχουν παντού στον κόσμο πρόσβαση στην εκπαίδευση» και οι γυναίκες να μπορούν «να επιλέγουν τη ζωή που επιθυμούν».

Το μήνυμά της γνωστοποίησε και η  βουλευτής Β’ Αθήνας και γραμματέας γυναικείων θεμάτων της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα με αφορμή την Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας λέγοντας ότι,«Κάθε χρόνο, μπορεί να προχωράμε μικρά βήματα μπροστά τη θέση της γυναίκας, πλησιάζοντας τους στόχους μας, αλλά, ακόμη, ο δρόμος είναι δύσκολος κι ανηφορικός. Οι γυναίκες έχουν ακόμα να αντιμετωπίσουν διακρίσεις, ανισότητες, βία». 

Το μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σημερινή ημέρα αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Οι γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών βιώνουν σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την ταξική εκμετάλλευση και τη φυλετική τους καταπίεση» και καλεί όλες τις γυναίκες να μη μείνουν απαθείς, να αντιδράσουν και να απαιτήσουν όλα όσα τους ανήκουν.


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει: «Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και της επίθεσης στα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας που έχουν λυσσαλέα εξαπολύσει τα οικονομικά συμφέροντα μαζί με τους εκφραστές της σκληρής νέο-φιλελεύθερης πολιτικής, η 8 Μάρτη είναι και πρέπει να είναι για τις γυναίκες συναδέλφους μας, ημέρα αφύπνισης και επαγρύπνησης και προσδιορισμού στόχων και διεκδικήσεων για τους αγώνες που έρχονται».