Το οξύ πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Τρίπολη, έχει φτάσει στο απροχώρητο και σύμφωνα με τις εκθέσεις των εποπτών Δημόσιας Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, για την δημόσια υγεία και γι' αυτό έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Τρίπολης.


Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις η δημοτική αρχή, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, σήμερα έκλεισε τις υπηρεσίες του δήμου και με τη συμμετοχή δημοτών πραγματοποίησαν πορεία από το δημαρχείο ως το δικαστικό μέγαρο.


Ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης συναντήθηκε με εισαγγελέα και πρόεδρο Πρωτοδικών Τρίπολης, ενημέρωσε τις δικαστικές αρχές της πόλης για την κατάσταση και κατέθεσε υπόμνημα.


Η πορεία κατέληξε στο κτίριο της περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου ο δήμαρχος Τρίπολης υπέβαλε υπόμνημα διαμαρτυρίας με το οποίο καλεί την περιφερειακή αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της. 


Εξερχόμενος του κτιρίου σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι άφησε το υπόμνημα στο γραφείο του περιφερειάρχη, αφού δεν βρήκε στα γραφεία ούτε τον Πέτρο Τατούλη, ούτε κανέναν άλλο αιρετό εκπρόσωπο της περιφέρειας.


Υπογράμμισε, ότι ο δήμος είναι έτοιμος να ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων, αρκεί η περιφέρεια, που έχει την ευθύνη και τα χρήματα να υποδείξει το χώρο διάθεσης των σκουπιδιών.


Υπενθυμίζεται ότι η αποκομιδή στην πόλη έχει σταματήσει εδώ και εβδομάδες, καθώς ο ΧΥΤΑ που εξυπηρετούσε την περιοχή έχει κορεστεί και παραμένει κλειστός.