Ο Εθνικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων εκτός από τον έλεγχο των προϊόντων που διακινούνται στην αγορά, πλέον, διοργανώνει σεμινάρια για εθελοντές σε συσσίτια!
Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ άρχισε προγράμματα κατάρτισης απασχολούμενων - εθελοντών σε συσσίτια και μονάδες διανομής τροφίμων για απόρους, σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.

Τα σεμινάρια κατάρτισης παρέχονται δωρεάν και μετά τη λήξη τους θα δοθεί επίσημη πιστοποίηση στους επιτυχόντες / εκπαιδευομένους χειριστές τροφίμων. 

Τα σεμινάρια καλύπτουν δύο βασικούς άξονες εκπαίδευσης: 1) τη διασφάλιση της υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων τροφίμων ή γευμάτων και 2) τη συνδρομή του ΕΦΕΤ στο σχεδιασμό διατροφικών οδηγιών (όπως ενδεικτικά μενού) που να καλύπτουν τις ελάχιστες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά των ανθρώπων που προσέρχονται στα συσσίτια.

Η αρχή έγινε την Δευτέρα 4 Μαρτίου, στο δήμο Κηφισιάς, ο οποίος αποτέλεσε και τον πρώτο δήμο της χώρας για την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ. Το μονοήμερο πρόγραμμα κατάρτισης διεξήχθη σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Μέριμνα» του δήμου Κηφισιάς, σε αίθουσα του δημαρχείου.

Δυστυχώς η φτωχοποίηση μεγάλου κομματιού αποτυπώνεται στη διαμόρφωση και των κρατικών δομών. Σημεία των καιρών...

TAGS