Την άμεση απομάκρυνση του πάρκου κεραιών από τον Άγιο Θωμά ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής, προχωρώντας σε συλλογή υπογραφών και άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, την τελευταία δεκαετία παρακολουθούν με έντονη ανησυχία την συνεχή και ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών στην περιοχή του Αγίου Θωμά, χωρίς να αντιδρά κανένας δημόσιος φορέας.

Συμπληρώνουν δε ότι από την ημέρα τοποθέτησής των κεραιών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα προβλήματα υγείας των κατοίκων με τα κρούσματα του καρκίνου να έχουν πολλαπλασιαστεί.

Καταλήγοντας, δηλώνουν αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο που διαθέτουν για να προφυλάξουν την υγεία όχι μόνο των παιδιών και των κατοίκων αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή τους.

Στην πρωτοβουλία πρωτοστατεί ο Σύλλογος Γυναικών του Αγίου Θωμά ο οποίος διακινεί το κείμενο με τις υπογραφές, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιοι φορείς.

Τέλος οι κάτοικοι σκοπεύουν να κάνουν και κινητοποιήσεις στο πάρκο των κεραιών μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Πηγή: pamepreveza.gr